Manifestacije OZALJSKI DVORSKI BALOVI

OZALJSKI DVORSKI BALOVI

Ozalj

Kontakt: Zavičajni muzej Ozalj

T:+385 (0) 47 732 271

E: muzoz@ka.t-com.hr

FB: Ozaljski dvorski Balovi

Kada: tijekom cijele godine, ciklus od 8 balova

Gdje:  Zavičajni muzej Ozalj, Stari grad

Od 2014.godine do danas ova manifestacija stekla je kultni status kod ljubitelja plesa i tradicijske plesne kulturne baštine. Ideja tradicijskih renesansnih i baroknih kostimiranih balova zaintrigirala je i privukla je tradicijske plesne ansamble i iz Slovenije, Italije i Austrije. Ozaljski dvorski balovi obnavljaju plesnu baštinu renesansnih i baroknih plesova, te standardnih plesova, engleskog i bečkog valcera.

Program manifestacije se sastoji od edukativno-plesnih radionica otvorenih za javnost na kojima se uče razni plesovi, koji se plešu na balovima.

Cilj ove manifestacije je popularizacija plesa općenito, te se organiziraju i standardni, latinoamerički te društveni plesovi. Balovi su tematski, posvećeni povijesnim osobama i događajima vezanima uz povijest Ozlja i hrvatskog naroda. Prije svakog bala održavaju se besplatne radionice različitih plesova, kao svojevrsna priprema za bal i stjecanje plesnog znanja i iskustva. Na zrinsko-Frankopanske ozaljske dvorske balove dolazi publika i plesači iz Rijeke, Zagreba, Metlike, Varaždina  i drugih gradova, regija i država, a sama manifestacija podržana je od svojih početaka do danas od strane Karlovačke županije, Grada Ozlja, TZ Ozalj i Družbe „Braća Hrvtskoga Zmaja“.

Top